Vzdelávací program v Amerike pre učiteľov

nadacia-PontisUčitelia zo Slovenskej republiky, ktorí sa venujú prírodným vedám a matematike majú možnosť prihlásiť sa a absolvovať päťdňový vzdelávací workshop v oblasti vedy a vesmíru bez akýchkoľvek finančných nákladov v americkom vzdelávacom centre Huntsville v štáte Alabama.

Využite svoju životnú príležitosť vďaka Honeywell Educators @ Space Academy, v rámci ktorej efektívne doplníte vaše odborné vzdelanie a profesionálny rozvoj. Honeywell investuje do prípravy a vzdelávania, podporuje vedu, prírodovedné a matematické vzdelanie a ponúka pokrytie nákladov na ubytovanie, stravu i cestovné náklady vybraných účastníkov.

Ako sa prihlásiť?

Už v pondelok 12. októbra bude uverejnený jednoduchý online formulár. Vyplňte ho a pošlite najneskôr do pondelka 16. novembra. Už v júni môžete patriť k účastníkom interaktívneho programu, ktorý bude plný praktických cvičení a inovatívnych vzdelávacích metód zameraných na simulácie zážitkov astronautov, participáciu pri testovaní rakiet, stretnutia s atronautmi a oveľa viac. Učebný plán programu vyvinuli učitelia pre učiteľov. Odídete tak s učebnými pomôckami a materiálmi, vďaka ktorým budete môcť efektívne vyučovať a inšpirovať vašich žiakov.

Od roku 2004 už program absolvovalo viac ako 2375 učiteľov z 55 krajín. Keďže celý program je v anglickom jazyku, podmienkou je samozrejme jeho ovládanie a schopnosť rozumieť hovorenému aj písanému slovu a komunikovať.

Honeywell Educators Space Academy /HESA/ poskytuje učiteľom príležitosť obnoviť ich učebne nápadmi a lekcie premeniť na nezabudnuteľné vzdelávacie skúsenosti pre budúce generácie vedcov. Program bol vytvorený v spolupráci s U.S. Space & Rocket Center (USSRC). Ide o uznávané a jedno z najkomplexnejších múzeí amerického kozmického letového vybavenia, ku ktorému patrí Spacedome Theater, Rocket Park, the Education Training Center (NASA’s Educator Resource Center). Ide o odborný rozvojový program, ktorý je určený na pomoc základným školám /2. stupeň/ – učiteľom matematiky a prírodných vied, aby mohli svoje vedomosti a schopnosti z oblasti vedy, technológie, inižinierstva a matematiky zefektívniť.

Viac informácií na stránke Nadácia Pontis

Páči sa Vám? Zdieľajte s celým svetom... :)