Monthly Archives: september 2016

Usmernenia k výzvam č. 3, 4 a 5 v rámci OP KŽP

op-kzpVyšlo usmernenie k výzva č. 3, 4 a 5 v rámci Operačného Programu OPKŽP 

Usmernenia k výzvam č. 7, 8, 9 a 12 v rámci OP KŽP

Ministerstvo životného prostrediaNa webovom sídle www.op-kzp.sk je zverejnený usmernenia k výzvam č. 7, 8, 9 a 12 v rámci Operačného programu Kvalita životného prostredia:

Investičný plán pre Európu – EIF

european investment fundEurópsky investičný fond (EIF) a Československá obchodná banka, a.s. (ČSOB) podpísali na Slovensku prvé dve zmluvy o poskytnutí záruk pre malé a stredné podniky. Sú súčasťou Európskeho fondu pre strategické investície (EFSI), ktorý je kľúčovým pilierom Investičného plánu pre Európu

Grantová výzva Cloetta

logoNadácia pre deti Slovenska vyhlasuje 8. ročník grantového programu v rámci Detského fondu Cloetta. Podporu dostanú projekty, ktoré pomáhajú sledovať a riešiť problémy detí a mladých ľudí v okrese Levice. Detský fond Cloetta je pokračovaním Detského fondu Leaf, nadačného fondu, ktorý spoločnosť Leaf zriadila 1. 11. 2007 pri Nadácii pre deti Slovenska. Prostredníctvom tohto fondu spoločnosť Cloetta Slovakia sleduje a pomáha riešiť problémy detí a mladých ľudí vo svojom regióne.
Dostupné na: http://www.nds.sk/uvod

 

E-Talent – Tatrabanka

Nadácia TatrabankaNadácia Tatra banky grantovým programom E-Talent podporí aktívne skupiny zložené zo študentov všetkých troch stupňov štúdia, učiteľov a výskumných pracovníkov, ktorí sa venujúvýskumu v odbore aplikovanej a priemyselnej informatiky.

ikona-uzavierkaUzávierka predkladania žiadostí
4. novembra 2016 do 24.00 (piatok)
ikona-vyskaSuma určená na prerozdelenie
25 000 €
ikona-podporaMaximálna výška podpory na jeden projekt
5 000 €         viac info na stránke Nadácie

Nadácia Tatrabanky E Talent

Kohézna politika EÚ musí pokračovať aj po roku 2020

EUsmall-bannerKohézna politika EÚ musí pokračovať aj po roku 2020. Čerpanie eurofondov musí byť v budúcnosti jednoduchšie a efektívnejšie. To je hlavný odkaz konferencie k politike súdržnosti EÚ, ktorá sa konala minulý týždeň v Bratislave v rámci slovenského predsedníctva v Rade EÚ.

Fond na podporu vzdelávania budú môcť využiť aj učitelia VŠ

BAR1e27db_O_071_0359Študenti vysokých škôl aj pedagógovia budú môcť o pôžičky z Fondu na podporu vzdelávania žiadať vo viacerých termínoch. Okrem pedagogických a odborných zamestnancov v regionálnom školstve a doktorandov v dennej forme štúdia budú môcť žiadať aj vysokoškolskí učitelia, mladí výskumní pracovníci a umeleckí pracovníci do 35 rokov, ktorí pôsobia na vysokých školách. Vyplýva to z návrhu novely zákona o Fonde na podporu vzdelávania, ktorý schválila vláda.

EUROFONDY: Na Slovensko prichádza prvá splátka vyše 100 miliónov eur

1419942903-eurofondy-220x146Európska komisia dostala už prvé oficializované žiadosti o platbu a v najbližšom období na slovenské projekty predovšetkým infraštruktúry a diaľnic vyplatí v tomto programovacom období prvú splátku vyše 100 miliónov eur.

EUROFONDY: Z peňazí EÚ na roky 2014 – 2020 sa využilo 173 mil. eur

dotacie-z-eurofondov-dotiahnute-do-absurdnostiÚroveň čerpania zdrojov Európskej únie v novom programovom období 2014 – 2020 dosiahla k 31. augustu 1,24 % z celkovej alokácie 13,990 mld. eur v jedenástich programoch. Oproti koncu júna čerpanie peňazí EÚ vzrástlo o 34,29 mil. eur a miera o 0,25 percentuálneho bodu.

Grantový program – Dôvera 4. ročník

DôveraSmallZdravotná poisťovňa Dôvera chce prispieť k zlepšovaniu podmienok v oblasti zdravia a zdravého života u cieľových skupín v súlade s celkovou stratégiou poisťovne.