Predkladanie žiadosti o priame podpory na lesnícke opatrenia

Pôdohospodárska platobná agentúra (ďalej len „PPA“) ako orgán štátnej správy zabezpečujúci administratívne činnosti súvisiace s finančnými prostriedkami z fondov Európskej únie a s finančnými prostriedkami štátneho rozpočtu smerujúcimi do oblasti pôdohospodárstva a rozvoja vidieka oznamuje záujemcom (žiadateľom) možnosť predkladania žiadosti na následovné opatrenia.

1. podpora na prvé zalesnenie poľnohospodárskej pôdy v zmysle § 56 nariadenia vlády Slovenskej republiky č.75/2015 Z. z., ktorým sa ustanovujú pravidlá poskytovania podpory v súvislosti s opatreniami programu rozvoja vidieka v znení neskorších predpisov,
2. platbu v rámci sústavy Natura 2000 na lesný pozemok v zmysle § 11 nariadenia vlády Slovenskej republiky č. 75/2015 Z. z., ktorým sa ustanovujú pravidlá poskytovania podpory v súvislosti s opatreniami programu rozvoja vidieka v znení neskorších predpisov,
3. platbu na opatrenie lesnícko-environmentálne a klimatické služby a ochranu lesov v zmysle § 48 ods. 4 nariadenia vlády Slovenskej republiky č. 75/2015 Z. z., ktorým sa ustanovujú pravidlá poskytovania podpory v súvislosti s opatreniami programu rozvoja vidieka v znení neskorších predpisov.

Termín predkladania žiadostí je od 2. mája 2017 do 15. mája 2017. Žiadateľom, ktorí predložia žiadosti v lehote do 25 kalendárnych dní po tomto termíne (t. j. od 16. mája 2017 do 9. júna 2017), bude čiastka, na ktorú by bol žiadateľ oprávnený, ak by podal žiadosť včas, znížená o 1% za každý pracovný deň omeškania.

Viac informácii sa dozviete tu

Páči sa Vám? Zdieľajte s celým svetom... :)