Sanácia miest s nezákonne umiestneným odpadom

Oprávnení žiadatelia pre činnosť C4:

obec založená v zmysle zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov,
združenie obcí v zmysle § 20b – f zákona Slovenskej národnej rady č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov ako združenie obcí, alebo v zmysle § 20i ods. 2 zákona 40/1964 Zb. Občianskeho zákonníka v platnom znení ako záujmové združenie právnických osôb.
V rámci činnosti je možné realizovať nasledovné aktivity:

– zber odpadu v miestach s nezákonne umiestneným odpadom,
– odvoz/zvoz/doprava odpadu z miest s nezákonne umiestneným odpadom na skládku odpadov/do spaľovne odpadov ,
– uloženie/zneškodnenie odpadu z miesta s nezákonne umiestneným odpadom na skládku odpadov/v spaľovni odpadov ,
– vytriedenie a zhodnotenie odpadu, ak je to vzhľadom na charakter umiestneného odpadu možné alebo účelné,
– sanácia/úprava miesta s nezákonne umiestneným odpadom do pôvodného stavu, avšak iba v kombinácii a v následnosti na vyššie uvedené aktivity,
– kombinácia vyššie uvedených aktivít.

Predkladanie žiadostí:
termín na predloženie žiadostí je do 01.08.2016
Viac informácií na stránke ENFIROFONDU

(vrátane), pričom rozhodujúci je dátum fyzického doručenia do podateľne Environmentálneho fondu, nie dátum odoslania tejto žiadosti na poštovú prepravu. Uvedená lehota sa vzťahuje aj na elektronickú verziu žiadosti odosielanú prostredníctvom on-line webovej aplikácie,
žiadateľ predkladá žiadosť v elektronickej aj písomnej forme.
Sanácia miest s nezákonne umiestneným odpadom

Predmetom podpory je sanácia miest s nezákonne umiestneným odpadom1 , ktoré sa nachádzajú v katastri obce/žiadateľa, a v prípade ktorých príslušné orgány štátnej správy odpadového hospodárstva začali konanie na zistenie osoby zodpovednej pred nadobudnutím účinnosti zákona č. 79/2015 Z. z. o odpadoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len „zákon o odpadoch“), t. j. pred 01.01.2016, resp. v prípade ktorých príslušné orgány štátnej správy odpadového hospodárstva začali konanie na zistenie osoby zodpovednej, resp. orgán policajného zboru začal trestné stíhanie, po nadobudnutí účinnosti zákona o odpadoch, t. j. po 01.01.2016.

Podpora nie je určená na miesta s nezákonne umiestneným odpadom, ktoré boli riešené v rámci schválených žiadostí Rozšírenej špecifikácie činností podpory formou dotácie pre rok 2015 v oblasti C: Rozvoj odpadového hospodárstva, Činnosť C4: Sanácia miest s nezákonne umiestneným odpadom.

Podpora ďalej nie je určená na uzatváranie a rekultiváciu skládok odpadov, ktoré mali akékoľvek povolenie na prevádzkovanie skládky odpadov od príslušného orgánu štátnej správy odpadového hospodárstva, alebo boli povolené v zmysle zákona č. 50/1976 Zb. o územnom plánovaní a stavebnom poriadku (stavebný zákon) v znení neskorších predpisov. Podpora ďalej nie je určená na sanáciu lokalít, ktoré sú definované zákonom č. 409/2011 Z. z. o niektorých opatreniach na úseku environmentálnej záťaže a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.

Páči sa Vám? Zdieľajte s celým svetom... :)