Interreg V-A Poľsko-Slovensko 3. prioritná os

Interreg poľsko slovensko small30. augusta 2016 bola v rámci Programu cezhraničnej spolupráce Interreg V-A Poľsko-Slovensko vyhlásená výzva na predkladanie žiadostí o poskytnutie finančného príspevku na projekty.
Termín na predkladanie žiadostí
Výzva na predkladanie žiadostí trvá do 30. novembra 2016 do 16:15 hod.
Termín na vyhodnotenie výzvy
Marec 2017
Miesto predkladania žiadostí
Adresa STS:
WSPÓLNY SEKRETARIAT TECHNICZNY
Program Współpracy Transgranicznej
Interreg V-A Polska-Słowacja
ul. Halicka 9, 31-036 Kraków
Spôsob predkladania žiadostí
Žiadosti v rámci programu Interreg V-A Poľsko-Slovensko sa vypĺňajú v dvoch jazykoch: poľskom a slovenskom a predkladajú sa v elektronickej forme prostredníctvom on-line aplikácie a zároveň v papierovej verzii, ktorú je potrebné doručiť doporučenou zásielkou, kuriérom alebo osobne do sídla Spoločného technického sekretariátu v Krakove najneskôr dňa 30. novembra 2016 do 16:15 hod.
Záväzné sú dátum aj hodina doručenia dokumentov na Spoločný technický sekretariát v elektronickej aj papierovej verzii.
Predloženie elektronickej verzie – žiadosť je potrebné predložiť pomocou špeciálnej aplikácie, tzv. generátora žiadostí.
Predloženie papierovej verzie – papierovú verziu vo forme vytlačenej, podpísanej a opečiatkovanej žiadosti, ktorá bola odoslaná pomocou generátora a prílohy k žiadosti ( zoznam príloh k žiadosti (pdf) 47.0 KB) je potrebné predložiť v dvoch samostatných kompletoch (v samostatných šanónoch).
Kto môže predkladať žiadosti
Oprávnení žiadatelia:
• štát a jeho organizačné zložky,
• územná samospráva a jej organizačné zložky,
• organizácie zriaďované štátom, krajom, obcou, mestskou časťou a združením obcí,
• profesijné vzdelávacie inštitúcie, vedecké a výskumné organizácie, mimovládne (neštátne) neziskové organizácie, vysoké školy , európske zoskupenia územnej spolupráce.
Podrobný zoznam oprávnených žiadateľov.
Na aké projekty je možné získať finančný príspevok
V rámci výzvy na predkladanie žiadostí je možné získať finančný príspevok na:
• Spoločné programy/iniciatívy cezhraničnej výmeny a vzdelávania pre študentov a učiteľov v sektore vzdelávacích inštitúcií profesijnej a odbornej prípravy (napr. cezhraničné programy/iniciatívy profesijného a odborného vzdelávania realizované na školách, stáž, vzdelávanie a odborná príprava pilotné a štipendijné programy, študijné pobyty pre žiakov a študentov v odborných vzdelávacích zariadeniach/ stredných školách).
• Spoločné tvorenie a reklama ponuky profesijného a odborného vzdelávania, Implementácia cezhraničných aktivít zameraných na podporu sociálnej integráciea obyvateľskej účasti, zdokonaľovanie cezhraničného územia ako funkčnej oblasti; kurzy, postgraduálne štúdium, programy a školenia.
• Cezhraničná výmena dobrej praxe v oblasti implementácie programov/iniciatív profesijného a odborného vzdelávania a modelových riešení v oblasti systému stredoškolského a nepretržitého vzdelávania, a taktiež dobrej praxe v oblasti spravovania vzdelávania a financovania systému školstva.
• Aktivity zamerané na identifikáciu potrieb profesijného a odborného vzdelávania (napr. mapovanie súčasných problémov a nedostatkov v rámci ponuky vzdelávania a poskytovanie spoločných vzdelávacích procesov, aktivít v oblasti kariérneho poradenstva na cezhraničnom trhu práce, načasovanie a prispôsobenie vzdelávacích programov súčasným požiadavkám trhu práce, vrátane spolupráce medzi inštitúciami v rámci stáží a odborného vzdelávania).
Všetky aktivity musia mať cezhraničný charakter.
V rámci priority nebudú podporené aktivity založené iba na výstavbe alebo modernizácii didaktického zázemia, napr. výstavba, modernizácia škôl, školiacich sál, nákup vybavenia. Predmetné aktivity môžu byť iba doplňujúcim prvkom (nemôžu byť hlavnou aktivitou v projekte, nielen z vecného, ale aj finančného hľadiska) .
Kritéria hodnotenia projektov
Žiadosti predložené v rámci výzvy budú predmetom nasledovného hodnotenia:
• formálne hodnotenie a hodnotenie oprávnenosti
• technické hodnotenie
• vecné hodnotenie
Počas hodnotenia bude zohľadňovaná pripravenosť daného projektu na realizáciu, preukázaný cezhraničný charakter a splnenie špecifickej podmienky výzvy.
Podrobné kritériá hodnotenia projektov.
Úroveň finančného príspevku
Maximálna hodnota finančného príspevku z Európskeho fondu regionálneho rozvoja predstavuje 85 % oprávnených výdavkov projektu.
V prípade projektov podliehajúcich pravidlám štátnej pomoci bude hodnota finančného príspevku určená v súlade so schválenou schémou štátnej pomoci.
Maximálna hodnota finančného príspevku
Maximálna hodnota finančného príspevku z Európskeho fondu regionálneho rozvoja predstavuje 1 mil. eur.
Minimálna hodnota finančného príspevku z Európskeho fondu regionálneho rozvoja predstavuje 200 tis. eur .
Celková suma prostriedkov určená pre poskytnutie finančných príspevkov
Predpokladaná hodnota finančných prostriedkov dostupných v rámci výzvy je 4,23 mil. eur.

Viac informácií

Páči sa Vám? Zdieľajte s celým svetom... :)