18. ročník Grantový program Hodina deťom

Finančné prostriedky 18. ročníka Hodiny deťom, vyzbierané do 31. mája 2017, rozdelíme do týchto programových oblastí:

1. DIEŤA A JEHO RADOSTI
Preventívne projekty zamerané na rozvoj vzťahov, úcty k sebe aj iným, na rozvoj tvorivosti a aktivity detí, na motiváciu detí a mladých ľudí k práci na svojom rozvoji aj k práci v prospech iných.

2. DIEŤA A JEHO STAROSTI
Intervenčné projekty zamerané na riešenie problémov detí, keď zlyháva ich rodina, keď nie sú rešpektované, nie sú dostatočne pripravené na ťažké životné situácie, v ktorých sa ocitnú.

3. DIEŤA A JEHO ŠKOLA
Projekty zamerané na školské prostredie, na vzdelávanie a rozvoj životných zručností detí aj učiteľov, na finančnú gramotnosť, inovácie vo vzdelávaní aj na vysoko efektívne učenie.

4. DIEŤA A JEHO KOMUNITA
Projekty zamerané na budovanie bezpečného prostredia pre deti, podporu vzájomnej spolupráce organizácii pracujúcich s deťmi a mladými ľuďmi, a tiež na podporu spolupráce so samosprávami, na výmenu skúseností a rozvoj pracovníkov.

Podávanie žiadostí
Podávanie projektov / žiadostí o finančný príspevok je možné len cez ONLINE APLIKÁCIU na www.nds.sk (http://nds.nds.sk/nds/). Žiadosti zaslané iným spôsobom nebudú akceptované.

Všetky informácie o grantovom programe sú zhrnuté v dokumente Grantové podmienky,ktorý je k dispozícii na stránke http://www.hodinadetom.sk/granty/

Dôležité termíny
7. február 2017 – 20.marec 2017: príprava podkladov, obsahu žiadostí o grant, konzultácie, priebežné vypracovávanie projektov v ONLINE APLIKÁCII

20. marec 2017 do 24:00 h: ukončenie výzvy – uzávierka podávania projektov

jún 2017: vyhlásenie výsledkov, zmluvný proces

1. júl 2017 – 31. marec 2018: realizácia podporených projektov

Kontaktná osoba
Karin Vaňatková – karin@nds.sk

Páči sa Vám? Zdieľajte s celým svetom... :)