Dotácia pre školopovinné dieťa, ktorému sa poskytuje sociálna služba v zariadení.

Od 15. augusta možno požiadať o jednorazovú dotáciu vo výške 160 eur na pokrytie výdavkov na obed či iné jedlo pre školopovinné dieťa, ktorému sa poskytuje sociálna služba v zariadení. Vzor žiadosti zverejní Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny na svojej webovej stránke.

 

!!!Žiadosť je potrebné podať na príslušný úrad práce do 15. septembra 2023!!!

Niektorým deťom, ktorým sa poskytujú sociálne služby v ambulantných alebo pobytových zariadeniach, a popritom si majú plniť povinné predprimárne vzdelávanie či povinnú školskú dochádzku, nie je poskytovaná dotácia na podporu výchovy k stravovacím návykom. Na Slovensku evidujeme približne 500 takýchto detí. Rezort práce, sociálnych vecí a rodiny preto pripravil náhradný spôsob, ako takýmto rodinám čiastočne kompenzovať náklady na ich stravovanie, a to aj z dôvodu zvýšenej inflácie.

Kompenzovanie nákladov na stravovanie

Od 15. augusta do 15. septembra bude môcť rodič dieťaťa alebo osoba, ktorej bolo dieťa zverené rozhodnutím súdu podať žiadosť o jednorazovú dotáciu na čiastočnú kompenzáciu výdavkov za obed a iné jedlo vo výške 160 eur na úrad práce, v ktorého územnom obvode má žiadateľ trvalý alebo prechodný pobyt. Dotácia má pokryť náklady na stravu v období štyroch kalendárnych mesiacov od septembra do decembra 2023.

 

Schvaľovanie úrady neoznámia

Schválenie dotácie na obedy a iné jedlo úrad práce neoznamuje. Dotáciu na obedy a iné jedlo vyplatí v hotovosti alebo bezhotovostným prevodom na účet žiadateľa v banke. Neschválenie poskytnutia dotácie na obedy a iné jedlo úrad oznamuje žiadateľovi písomne.

 

Viac informácií nájdete TU

 

Páči sa Vám? Zdieľajte s celým svetom... :)