Vytvorenie východísk pre stanovenie opatrení smerujúcich k dosiahnutiu dobrého stavu podzemných a povrchových vôd

Ministerstvo životného prostredia SR ako riadiaci orgán pre Operačný program KŽP vyhlasuje 17. výzvu na predkladanie žiadostí o NFP zameranú na Udržateľné využívanie prírodných zdrojov prostredníctvom rozvoja environmentálnej infraštruktúry.
Indikatívna výška finančných prostriedkov zo zdrojov EÚ vyčlenených na výzvu je 21 000 000 EUR. Dátum vyhlásenia výzvy 24.2.2017

Termín uzavretia hodnotiaceho kola 1   30. 04. 2017
Termín uzavretia hodnotiaceho kola 2   31. 07. 2017
V rámci tejto výzvy je oprávnenými žiadateľmi:
– štátne organizácie vykonávajúce správu vodných tokov a vodných stavieb6,
– nájomcovia/vypožičiavatelia drobných vodných tokov alebo ich úsekov
podľa vodného zákona7.
Všetky subjekty, a to nezávisle od ich právnej formy, ktoré spadajú pod vyššie uvedené vymedzenie, sú oprávnenými žiadateľmi/prijímateľmi. Zároveň osoba konajúca v mene oprávneného žiadateľa, ak je odlišná od štatutárneho orgánu žiadateľa, musí byť riadne splnomocnená na výkon predmetných úkonov.

Hlavné aktivity projektu musia byť vo vecnom súlade s typom oprávnenej aktivity OP KŽP, na realizáciu ktorej je vyhlásená táto výzva.
V rámci špecifického cieľa 1.2.3 Vytvorenie východísk pre stanovenie opatrení smerujúcich k dosiahnutiu dobrého stavu podzemných a povrchových vôd je pre túto výzvu oprávnená nasledovná aktivita:
B. Zabezpečenie pozdĺžnej a laterálnej kontinuity vodných tokov a odstraňovanie bariér vo vodných tokoch za účelom podpory biodiverzity a zabezpečovania ekosystémových služieb
V rámci aktivity budú podporené :
opatrenia pre elimináciu významného narušenia pozdĺžnej spojitosti riek a biotopov/habitatov,
opatrenia pre zabezpečenie laterálnej spojitosti mokradí a inundácií s tokom a ostatné morfologické zmeny.
Oprávnené na poskytnutie príspevku budú výlučne projekty, ktoré sú v súlade s Vodným plánom Slovenska15
Projekty zamerané výlučne na zmenu manipulačného poriadku, ako opatrenie neinvestičného charakteru, nie sú oprávnené na podporu.
Za oprávnené na poskytnutie príspevku nie je možné považovať projekty, ktoré v rámci jednej ŽoNFP zabezpečujú realizáciu opatrení na viac ako jednom vodnom toku.
Viac informácií na stránke OP KŽP

Páči sa Vám? Zdieľajte s celým svetom... :)